Wall of fame

Wie heeft wat gedaan?!

Op deze pagina vind je hardwerkende kantines terug die goed en bewust bezig zijn!

QUOTES

“Einde seizoen. Een seizoen dat voor Sc Overwetering voor een groot gedeelte bestond uit het integreren van het Vullen of Voeden programma. We kijken terug op een intensief, leuk en positief seizoen, waarin het is gelukt om Sc Overwetering op de gezonde kaart te zetten!” – SC Overwetering

“Als je een idee hebt en je wilt iets bereiken dan moet je ervoor gaan! Maar het gaat niet vanzelf. Na goedkeuring van het bestuur om het project van Vullen of Voeden te introduceren binnen de club, konden we gaan bouwen om dit project goed in de ankers te zetten!” – SC Overwetering

Schermafbeelding 2016-06-14 om 12.27.41

“Sinds anderhalf jaar krijgen spelers en gasten van v.v. Gasselternijveen ‘Fruit in de Rust’ (stukjes sinaasappel en banaan). Dit wordt zeer goed ontvangen en inmiddels zijn er zelfs meerdere verenigingen die een soortgelijk initiatief hebben overgenomen!” – v.v. Gasselternijveen (winnaar seizoen 1)

“Wij gebruiken graag verse producten. Vorig jaar zijn er daarom op het terrein van de vereniging fruitbomen geplant en is er een moestuin aangelegd. We hebben zo vers fruit, groenten en kruiden voor in onze smoothies en soepen. Zomers hebben we verse muntthee.” – v.v. Gasselternijveen (winnaar seizoen 1)

 

IMG_9103

 

“We kijken terug op een leuk, gezond en goed project dat we zeker als geslaagd beschouwen” – Jeannette Harmsen, ambassadeur van SV Hatto Heim (deelnemer seizoen 1)

“Wij kiezen voor Voeden in plaats van Vullen! We zijn blij dat er nu een alternatief is. Dankzij alle inzet en het winnen van een maandprijs, kunnen wij nu een nieuwe mooie oven aanschaffen en de Bewuste Kantine nog verder uitbreiden!” – SV Houtwijk (deelnemer van het eerste uur)

IMG_9328

 

“Om het buurtgevoel te vergroten, hebben we winkels uit de omgeving gevraagd ons kick-off evenement te sponsoren. Ook de gemeente heeft bijgedragen. Wij hebben op onze beurt iets voor de wijk kunnen betekenen. Met een gezonde sportdag hebben we kinderen uit de wijk een mooie dag gegeven waarbij sport werd afgewisseld met gezond eten. Wij kijken er met een goed gevoel op terug!” – AKV Odysseus

“De gezondheid van de mens is superbelangrijk en waar past gezond eten en drinken beter dan op een voetbalvereniging waar week in week uit, van jong tot oud, wordt gesport! Sporten is gezond en daar hoort een gezonde voeding bij. Dit stimuleren wij als vereniging en daar staan we als bestuur dan ook voor de volle 100% achter!” – Michel van Raaij, voorzitter v.v. Woudenberg (deelnemer van het eerste uur)

“We weten ook dat een drankje en een (vet) hapje bij voetbal hoort en dat dit niet snel weg te denken is uit de voetbalkantines, maar we willen onze leden een gezond alternatief bieden. Zo hebben onze leden altijd een keuze en willen we hen door middel van dit project bewust maken van het belang van gezonde voeding. Deze bewustwording past bij de sportieve en maatschappelijke functie die wij als voetbalvereniging hebben. Zodra onze leden het sportpark betreden moeten zij zich welkom voelen én hebben wij als vereniging de verantwoordelijkheid om hen bij deze bewustwording te begeleiden.” – Michel van Raaij, voorzitter v.v. Woudenberg (deelnemer van het eerste uur)

“Met name de voetballende jeugd bij voetbalvereniging Woudenberg is een belangrijke doelgroep waar wij ons op richten. Om gezond eten en drinken bij de kinderen op jonge leeftijd al te promoten, maakt het voor hen in de toekomst alleen maar makkelijker om dit als normaalste zaak van de wereld te zien.” – Michel van Raaij, voorzitter v.v. Woudenberg (deelnemer van het eerste uur)

IMG-20160404-WA0008

“Ons streven is om de komende jaren nog meer gezonde producten te gaan aanbieden en extra activiteiten te organiseren om een gezonde kantine te worden die we willen zijn. Op naar een nog gezondere voetbalvereniging Woudenberg!”  – Michel van Raaij, voorzitter v.v. Woudenberg (deelnemer van het eerste uur)

“We krijgen veel handvatten aangereikt door het team van Vullen of Voeden. Alle aangereikte recepten proberen we uit: van smoothies tot aan Balletjes Breed. Al snel bleek dat de Balletjes Breed erg aansloegen!” – Carola van Santen, ambassadeur van v.v. Woudenberg (deelnemer van het eerste uur)

“Echt alle mensen die onze voetbalkantine bezoeken, waarderen de gezonde producten. Het is niet meer weg te denken uit de kantine!” – Carola van Santen, ambassadeur van v.v. Woudenberg (deelnemer van het eerste uur)

“Nu is er zomerstop er wordt er even niet gevoetbald, maar achter de schermen werken we hard door zodat we ook in het nieuwe seizoen weer een verse, gezonde start kunnen maken en de Bewuste Kantine weer vol enthousiasme kunnen voortzetten! We hebben er nu al zin in!” – Carola van Santen, ambassadeur van v.v. Woudenberg (deelnemer van het eerste uur)

“Natuurlijk werd er in het begin een beetje lacherig gedaan over gezond eten en de voetbalclub. Maar vanaf dag één zijn we er met zijn allen vol ingesprongen en met succes!” – HC & FC Victoria 1893

“Wat wij het komende seizoen gaan doen? Weer keihard en kei-gezond meedoen!! We zijn nu al aan het bedenken wat er op de nieuwe kaart komt. We willen een iets vaster gezond assortiment, maar blijven natuurlijk ook specials gebruiken. De smoothies gaan we weer terug op de kaart zetten, maar daarnaast ook nog steeds de verse sappen. We hebben een professionele sinaasappelpers gekocht, die willen we ook volop inzetten. De panini’s blijven natuurlijk, net als de sandwiches.” – HC & FC Victoria 1893

Cm3hW7YW8AAqECd.jpg-large