De bewuste kantine

MAAK ELKE MAAND KANS OP EEN
KANTINECHEQUE! t.w.v. €500,-

Doe nu mee

Wat is De Bewuste Kantine?

De Bewuste Kantine komt voort uit een discussie tussen Johan Derksen en Wilfred Genee aan de tafel van Voetbal Inside. Johan vroeg zich hardop af of gezond eten in voetbalkantines mogelijk was. Hijzelf meende van niet; Wilfred dacht van wel. Dit leidde tot een weddenschap. Inzet was vijftig kantines zo ver te krijgen dat ze naast vet en zoet ook een gezonde hap serveren. De wereldberoemde tv-kok Jamie Oliver hoorde ervan en deed ook een duit in het zakje, in de vorm van tips plus een klinkende geldprijs voor de gezondste kantine. Binnen de kortste keren had Wilfred de weddenschap gewonnen en waren de vijftig voetbalkantines over de streep.

Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet, zolang niet élke kantine in Nederland óók bewuste alternatieven voor het klassieke broodje kroket op het menu heeft staan. Denk bijvoorbeeld aan het befaamde Balletje Breed. Voor alle duidelijkheid: De Bewuste Kantine wil vet en zoet zeker niet verbannen of verbieden. De keus blijft aan de klant – maar dan moet die klant wél iets te kiezen hebben! Voor wegblijvende klanten of omzetverlies hoef je als kantinehouder dus niet bang te zijn. En, last but not least… meedoen is helemaal gratis!

Doe mee en vul het aanmeldformulier in!

Spelregels

  1. Jullie zijn een (sport)kantine.
  2. Jullie plaatsen de promotiematerialen uit het gratis startpakket het hele seizoen zichtbaar in de kantine.
  3. Jullie hebben het hele seizoen ten minste één product uit het Vullen of Voeden-assortiment op de kaart staan (Balletje Breed of Top Soep Tomaten), en bieden jullie bezoekers naast jullie huidige assortiment bewuste alternatieven.
  4. Jullie leven de algemeen geldende hygiënevoorschriften na.
  5. Jullie verlenen volledige medewerking aan de kwaliteitsbewaking door het Vullen of Voeden-team.
  6. Jullie enthousiasmeren en informeren kantinebezoekers over deelname aan De Bewuste Kantine en bewuste voeding in het algemeen.

Voor wie is De Bewuste Kantine?

Bewuster eten kan het verschil maken voor onze jeugd, ook in jullie kantine.

Om deel te nemen aan De Bewuste Kantine hoef je geen voetbalkantine te zijn (bij voetbalkantines bundelen we onze krachten met de KNVB/Sligro-campagne Lekker Bezig!). Ook andere sportkantines doen mee, en sinds kort ook bedrijfs- en schoolkantines. Hoe meer deelnemers, hoe beter! Om de stap van kantine naar De Bewuste Kantine zo simpel mogelijk te maken, ontvangen nieuwe deelnemers kosteloos een startpakket. Verder maken alle deelnemers maandelijks kans op mooie prijzen door hun ervaringen en verhalen in woord en beeld met ons te delen. Kortom: De Bewuste Kantine is winst voor iedereen!

Aanmelden

Meld je nu aan om een bewuste kantine te worden!

Aanmelden voor nieuwsbrief

Een greep uit de kantines die meedoen!

SC Overwetering

Deze kantines gingen je voor om hun leden een bewust alternatief te bieden naast het traditionele assortiment.

Assortiment

Hatrick – Groene smoothie

Hatrick – Groene smoothie

Download
Dribbel – Rode smoothie

Dribbel – Rode smoothie

Download
Een-tweetje-Pizzawrap

Een-tweetje-Pizzawrap

Download
Rondo-Salade Vullen of Voeden

Rondo-Salade Vullen of Voeden

Download
Balletje Breed

Balletje Breed

Download
Topsoep Tomaten

Topsoep Tomaten

Download