Blueberry muffin

40 minuten
12 stuks

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C,
  • Meng de blauwe bessen met 1 eetlepel bloem en zet apart. 
  • Doe alle droge ingrediënten (meel, kaneel, bakpoeders en zout) in een kom en meng het goed door elkaar. 
  • Prak in de andere kom de banaan fijn en doe er de gesmolten kokosolie,
    de dadelstroop, appelazijn en amandelmelk bij. 
  • Meng alles goed door elkaar met een garde. 
  • Voeg vervolgens het droge mengsel toe en meng het nogmaals door elkaar. 
  • Doe voorzichtig de blauwe bessen erbij en verdeel het beslag met een ijsschep over een cupcakebakplaat of giet het in papieren cupcakevormpjes. 
  • Bak vervolgens de muffins 25 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Marsepein voor op de muffin:

  • 50 gr Amandelschaafsel
  • 60 gr Rauwe honing
  • 1/2 Citroen, biologisch (geraspt en beetje sap)

Neem de kleinst mogelijke keukenmachine. Voeg alle ingrediënten toe en maal fijn totdat er een bal ontstaat. Rol uit met een deegroller en steek er ronde of andere vormen uit.