Groente omelet met lente-ui

Bereiding

  • Doe een klontje roomboter in de pan en bak de nootjes even op. Voeg de soepgroenten toe en bak die even mee, met het deksel op de pan, op middelmatig vuur.
  • Kluts intussen de eieren en voeg er zout, peper, en eventueel knoflookpoeder aan toe. Ook erg lekker is om er een theelepeltje Provençaalse kruiden, paprikapoeder of kerriepoeder aan toe te voegen.
  • Doe de gebakken groenten even in een bakje en voeg wat meer boter toe aan de pan.
  • Giet de geklutste eieren hierin en verdeel de gebakken groenten over de omelet.
  • Voeg de fijngesneden lente-ui toe en verdeel die ook over de omelet.
  • Laat op zacht vuur even doorgaren met het deksel op de pan.
  • Gebruik het deksel om de omelet te keren zodra die droog is aan de bovenkant

Serveer dit met wat zure room, mayonaise en een handje gemengde slasoorten!

Met dank aan Nienke Gottenbos
De Groene Vrouw