Onze missie

Vullen of Voeden biedt tools om te inspireren en een bewuste leefstijl te stimuleren. Dit doen we door op alle lagen en in alle kanalen kennis en inspiratie te verbinden.

Vullen of voeden is elke dag een keuze. Vullen is op zijn tijd echt niet verkeerd, maar vergeet nooit te voeden. Wees er bovenal bewust van, elke dag opnieuw.

Liefde gaat door de maag

De geboorte van je eerste kind is een magisch moment. De eerste weken daarna staan volledig in het teken van voeden. Mijn beleving van eten en drinken veranderde in die tijd drastisch, mijn lijf was een doorgeefluik van voedsel aan onze dochter Isabeau. Ik moest gewoon weten waar ik al dan niet goed aan deed. Tijdens de zwangerschap van ons tweede kind paste ik die inzichten gretig toe in onze keuken. Luca groeide als kool, in mijn buik én daarbuiten. ‘Wat geef je hem te eten?’, was steevast de vraag. Ook mijn man Wilfred ging zich meer en meer in het voedingsvraagstuk verdiepen. De weg naar bewuster eten ging echter niet over rozen. Tijdens onze zoektocht kwamen we veel tegenstrijdige adviezen tegen. Vaak was het een kwestie van uitproberen: wat werkt en wat niet? En hoe vertaal je zo’n algemene voedingsrichtlijn naar een concrete boodschappenlijst of recept…?

Inmiddels zijn we een stuk verder. Niet in de laatste plaats dankzij de hulp van specialisten op dit terrein. En deze kennis willen we graag online met jullie delen. Zodat niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Want Vullen of Voeden is vanzelfsprekend niet alleen óns verhaal. Gelukkig staan we er niet alleen voor. Onder de Vullen of Voeden-paraplu bundelen we onze krachten met een breed scala aan partners.

Maar Vullen of Voeden wil bovenal een vraagbaak, klankbord en platform zijn voor iedereen die bezig is met bewust eten, bewegen en leven – in de eerste plaats, maar zeker niet uitsluitend, (toekomstige) ouders. Natuurlijk zijn we benieuwd naar jullie eigen bevindingen, en staan we open voor suggesties en kritiek. Zodat we met z’n allen onze kennis en ervaring delen, en jullie die weer kunnen delen met jullie kinderen. Iedere ouder wil immers het beste voor zijn of haar kind!

The public health of five million children should not  be left to luck or chance

Jamie Oliver

Bewuster eten en leven

1. MEER FRUIT

Fruit bevat waardevolle voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. De meeste kinderen vinden fruit lekker. Bedenk wel hoe je de dagelijkse portie fruit verwerkt. In een sapcentrifuge gaan vezels verloren. Fruit uit het vuistje blijft dus favoriet in alle kleuren van de regenboog.

2. MEER GROENTE

De meeste groenten zijn rijk aan vitamines, mineralen, vezels en vele andere nuttige stoffen. Er zijn heel veel verschillende soorten te koop, zodat je lekker kunt variëren. Wel moeten kinderen vaak even wennen aan nieuwe smaken. De manier van bereiden maakt dikwijls het verschil tussen ‘lekker’ of ‘niet lekker’. Het kan bijvoorbeeld helpen als je groenten in een smoothie of soep verwerkt.

Lees verder

Fresh from the blog