Lekker vet, vet lekker

Geschreven door: Rineke Dijkinga

Mijn grote droom is dat we de aarde een stuk gezonder doorgeven aan onze kinderen en zij weer aan hun kinderen. Een aarde die een veel gezonder is, met schone zeeën, zuivere lucht en een gezonde bodem die rijk is aan voedingsstoffen. En dat planten, dieren en mensen weer in een natuurlijk evenwicht leven. Het lijkt een toekomstdroom die ver weg is. Toch kan ie uitkomen en het mooiste is: iedereen kan zijn steentje daaraan bijdragen, daar ben ik van overtuigd.

Voeding, de gezondheid van onze aarde, ontspanning en beweging zijn dé pijlers waar we zelf aan kunnen werken om met en op deze aarde gezond oud te worden. Daar kan iedereen elke dag, elke maaltijd aan werken. Door te kiezen voor voedsel dat onze gezondheid dient, doen we direct iets heel gezonds voor de aarde. Kies bijvoorbeeld vaker voor plantaardige eiwitten in plaats van dierlijke. Of voor Omega-3 vetten die –echt niet alleen- via vis maar ook via overheerlijke planten op ons bord kunnen belanden. Lekkere vetten zijn niet alleen vet lekker, ze zijn ook nog eens vet gezond! Laten we dergelijke gezonde vetten met de spreekwoordelijke paplepel ingeven bij onze kinderen, daar zou ik voor willen pleiten.

Ik ben er blij mee dat ik in de nieuwe versie van ‘Vullen of Voeden’ een artikel over deze gezonde vetten mocht schrijven. Met kennis over eerlijke en heerlijke voeding, kunnen we een stap zetten naar onze eigen gezondheid, die van onze kinderen én die van de aarde.