Kinderen aan de slag op school

Geschreven door: Ria Penders

“Lust ik niet!” riepen sommige kinderen na het aanschouwen van de uitgestalde ingrediënten. Maar toen er geproefd kon worden werd het dringen en waren de schalen in no time leeg.

De afgelopen weken zijn we gestart op de basisschool Paulus in Heiloo met het geven van workshops. In kleine groepjes leren de kinderen gezond en lekker eten te maken. Ze helpen met het schoonmaken en snijden van groenten en fruit, vullen de blender en roeren in de pan. Zo creëerden ze Sinterklaassoep, een pompoensoep met speculaaskruiden. De kinderen draaiden dadel-noten-balletjes en maakten een smoothie. Ze maakten kleurrijke broodjes gezond.

Toen alles klaar was werden de creaties gepresenteerd en geproefd. Met smaak werd alles opgegeten. Ze merkten dat de smoothie met broccoli, ananas en banaan toch heel lekker was.

De gezamenlijke lunch met de prachtige broodjes gezond viel ook in de smaak. Samen met de leerkrachten hebben we gezellig gegeten. Uiteindelijk bleek dat vrijwel iedereen deze pure voeding ging proeven en nog lekker vond ook!

Het zien, voelen en zelf maken van eten samen met je groep maakt enthousiast en nodigt uit tot het kennis maken met onbekende smaken. De kinderen stimuleren elkaar.

We gaan ermee door. Er valt nog veel te ontdekken voor de kinderen.

Ria Penders