Tips over gezonde voeding

Geschreven door: Gast Blogger

Biologische chips gezond?

In de jaren 70 heette een zak chips met als ingrediënten aardappels, vet en zout gewoon junkfood. Tegenwoordig bestaan chips uit aardappels met bestrijdingsmiddelen, smaakversterkers en geraffineerd zout en noemen we het ook junkfood. In de biologische winkels zijn chips te koop met aardappels, vet en zout en is dit een zogenaamde healthy snack. Dat ​ klopt dus niet, maar we hebben onze waarden verschoven. Laat je dus niet in de maling nemen door de etiketten!

Gezond afvallen

Ook kinderen hebben vaak al overgewicht. Wil je dat ze gezond afvallen? Hierbij wat tips:
1. Drink water. Water geeft een verzadigd gevoel dus drink het bij het opstaan en voor de maaltijd. Laat kinderen vaker water drinken.
2. Beperk zoet. Leer kinderen de natuurlijke smaak van voedsel te waarderen zonder toevoeging van suiker.
3. Kies voor fruit in plaats van fruitsap. De vezels in fruit zorgen voor een vertraagde afgifte en een verzadigd gevoel.
4. Zorg voor vezelrijk eten , zoals; volkoren brood
5. Eet heel veel groenten.
6. Kies honingtomaatjes als tussendoortje. Deze zijn zoeter dan normaal en worden door de meeste kinderen wel gewaardeerd.

Kies voor echte voeding

We kennen in de meeste multivitaminen zo’n 12 vitamines en 20 mineralen. Dat zijn 32 stoffen bij elkaar. In één stuk fruit of groente kunnen duizenden stoffen zitten, waarvan honderden bio flavonoïden. Bio flavonoïden zijn actieve plantenstoffen die samenwerken waardoor ze de werking van de vitamines en mineralen versterken. Een supplement kan dus nooit echte voeding vervangen. In biologische voeding zitten veel hogere hoeveelheden bio flavonoïden dan in conventioneel geteelde groenten en fruit.
Als kinderen geen groeten lusten, pureer het dan in de tomatensaus. Deze kun je dan gebruiken voor de gezonde pizza of pasta.