Favoriet van El Ghazi

25 minuten
4 personen

Bereiding

Bereidingswijze:
1. Kook de linzen in een halve liter water voor ongeveer 10 min.
2. In de tussentijd verwarmt u de olijfolie in een koekenpan met de gesnipperde ui, de knoflook en de rest van de groenten die u in kleine blokjes heeft voorgesneden.
3. Voeg nu alle specerijen toe.
4. Voeg daarna de fijngehakte kipfilet of het rundvlees, de tomatenpuree, koriander en peterselie toe.
5. Laat de groenten 5 minuten goed doorbakken.
6. Voeg de groentesaus vervolgens bij de linzen, samen met wat laurierblad.
7. Voeg het bouillonblokje erbij en laat de linzensoep nog een half uurtje koken.
8. Optioneel kunt u de laatste 5 a 10 minuten nog wat rijst of vermicelli meekoken.
9. Vindt u de soep te dik, voeg dan wat water toe.

Eet smakelijk!