Zomerfruitgebakjes

ca. 15-20 mini-bakjes

Bereiding

Dit is voor ca. 15-20 mini-bakjes. De dadels voegen nog meer vezels toe dan de bessen van zichzelf al hebben en ook hier geldt weer: door de natuurlijke zoetheid heb je geen extra suiker nodig. Bovendien zien ze er ontzettend leuk uit πŸ˜‰

Je doet:

β˜† Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine (een blender of staafmixer kunnen ook maar zijn lastiger)

β˜† Voeg de havermout en een klein scheutje water toe

β˜† Zet de keukenmachine aan en wacht tot zich een deeg vormt (is het te nat: voeg wat meer havermout toe / te droog: meer water)

β˜† Vorm er kleine bakjes van (of 1 grote taartbodem) en bak die 10-15 minuten in de oven op ca. 175 graden

β˜† Laat ze afkoelen en vul ze met de mascarpone (gewoon zo of meng er een klein beetje vanille doorheen)

β˜† Eet je geen zuivel, vervang de mascarpone dan door wat geprakte banaan

β˜† Pruts op ieder gebakje wat verse aardbeien, frambozen of bosbessen en klaar is kees!