Favoriet van Klaas-Jan Huntelaar

1 uur
3-4 personen

Bereiding

Lasagne van flespompoen en knolselderij

  1. Snijd voor de pompoensaus de pompoen in de lengte doormidden en schep de zaden eruit. Wrijf de helften in met een beetje kokosolie en een snufje zeezout. Rooster in de oven op 200 graden tot ze zacht zijn, ca 40-60 min. (afhankelijk van de grootte van de pompoen). Haal uit de oven en laat afkoelen (laat de oven aanstaan voor de lasagne).
  2. Pel ondertussen de knoflook. Schep het vlees uit de pompoen in een foodprocessor of schaal. Voeg de knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 tl citroensap en eventueel zout naar smaak toe. Pureer in de foodprocessor of met de staafmixer.
  3. Schil voor de ‘lasagne’vellen de knolselderij met een groot scherp koksmes. Snijd de ronde knolselderij vervolgens tot een zo groot mogelijk vierkant of rechthoekig blok (hoeft niet heel precies) en dan in zeer dunne plakken/vellen.
  4. Kook de knolsederijvellen in de pruttelende groeteboullion 3-5 minuten, afhankelijk van de dikte. Kook net beetgaar, niet te papperig. Laat uitlekken en zet opzij tot gebruik
  5. Verwarm voor bechamel de voorgekookte bonen (begruik je bonen uit blik, dan goed afspelen in een vergiet onder koud stromend water).
  6. Pureer de bonen met wat nootmuskaat.1tl citroensap en een eetlepel olijfolie in een foodprocessor of met de staafmixer. Voeg tijdens het pureren 0,25 tot 0,5 kopje water toe tot een romige saus ontstaat. Voeg eventueel wat zout naar smaak toe.
  7. Was en droog de spinazieblaadjes.
  8. Vul voor de lasagne een ovenvaste schaal met laagjes vulling. Je kunt deze freestylen zoals je wilt, maar het is raadzaam om met de knolselderij te beginnen: knolselderijvellen, pompoensaus, jonge spinazieblaadjes, bechamelsaus en besprenkel met wat verse tijm en gemalen zwarte peper.
  9. Verwarm in de oven tot de lasagne goed warm is (ca. 25 min.). Serveer direct.