Havermout pizza met spinazie

25 minuten
2 personen

Bereiding

Een recept van onze buursportcoach en lifestyle coach Bram Franken. Ons motto is ‘kies je eigen topping’, ieder familie lid kan zijn eigen punt versieren! Makkelijk, voedzaam, lekker én vooral ook heel gezellig!
.
Benodigdheden:
blender, keukenmachine, mengkom, bakplaat, bakpapier
.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Maal de havermout in een blender tot fijn meel.
  3. Doe het havermeel in de mengkom en voeg hier de oregano, een snuf zout, wat peper en het bakpoeder aan toe. Meng goed door.
  4. Doe de spinazie in de keukenmachine en hak heel fijn.
  5. Voeg de spinazie toe aan het havermeel en doe nu ook de kwark in de kom.
  6. Tik de eieren boven de mengkom en meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
  7. Giet het beslag voor de havermout pizza met spinazie op het bakpapier en gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg goed uit te spreiden. Zorg ervoor dat de pizza overal even dik is, zo’n 0,3 cm.
  8. Schuif de pizza nu de voorverwarmde oven in en bak in 15 – 20 minuten gaar en ietsjes gebruind. Laat de oven aan staan!  Wanneer de bodem van de pizza klaar is, is het tijd om te beleggen.
  9. Smeer 100 ml tomatenpuree dunnetjes uit over de bodem en beleg de havermout pizza met spinazie, daarna met fijngesneden rode ui en plakjes mozzarella.
  10. De pizza gaat dan weer voor 15 minuten de oven in, zodat de mozzarella lekker kan smelten.
  11. Voeg als laatste rucola en Parmezaanse kaas toe.