Romige tomatensoep uit de oven

± 30 minuten
4 personen

Bereiding

  1. Doe de cashewnoten in een bakje en giet er lauw water overheen zodat het net onder staat. Laat de noten 4 uur staan. Deze stap kun je makkelijk in de ochtend doen. Spoel het dan af in een vergiet en dep het droog met keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Hak de tomaten en doe het in een ovenschaal.
  4. Snij de prei in de lengte open en was goed onder koud stromend water zodat al het vuil eruit is. Hak vervolgens in stukken en voeg toe bij de tomaat.
  5. Voeg de knoflook toe samen met de tijm.
  6. Bestrooi de groente met peper en zout en een flinke scheut olijfolie.
  7. Zet de schaal in de oven en laat het 25 minuten koken. Wanneer het klaar is laat je het afkoelen en stopt het in de blender samen met de cashewnoten. Voeg (eventueel) nog een 2 theelepels groentebouillon poeder toe om extra op smaak te brengen. Blend vervolgens tot een romig geheel. Heb je geen blender, doe dan alles in een pan en gebruik een staafmixer.
Tip: Voeg gerust rode paprika of stukken wortel toe voor nog meer variatie. Speel ook met andere kruiden zoals oregano en basilicum.