Bietensalade met quinoa, spinazie en geitenkaas

± 45 minuten
4

Bereiding

  1. Weeg de quinoa af en kook volgens de instructies op de verpakking; laat vervolgens afkoelen.
  2. Stoom de broccoli en laat deze ook afkoelen.
  3. Schilde bieten, snijd ze in blokjes en kook ze in 10-15 minuten gaar.
  4. Versnipper de appel. Was de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet of droog in een slacentrifuge. Hak dan in dunne reepjes.
  5. Vul nu een saladeschaal met de quinoa, broccoliroosjes, bieten, appel en spinazie.
  6. Voeg hier de pijnboompitten en gehakte walnoten aan toe.
  7. Giet de olijfolie eroverheen en meng alles goed door elkaar.
  8. Brokkel hierover de geitenkaas.
  9. Strooi tot slot de munt over het gerecht.
  10. Breng eventueel op smaak met (versgemalen) zwarte peper en wat himalaya- of zeezout.